КОНЦЕПТУАЛЬНІ КОНТЕКСТИ ДЕФІНІЦІЇ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ: СИСТЕМНИЙ ТА СТРАТЕГІЧНИЙ ПІДХІД - ВІВЧАР, Віктор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Метою даної роботи є з’ясування фундаментальних характеристик економічної безпеки торговельних підприємств та побудова основних критеріїв оцінки надійності та ефективності в умовах сучасних викликів. У цій роботі комплексно розглядаються фундаментальні характеристики та важливість економічної безпеки торговельних підприємств. Запропоновано наукове визначення економічної безпеки торговельних підприємств, яке, на відміну від існуючих, визнає превентивні заходи та визначає критерії оцінки надійності та ефективності в сучасних умовах господарювання.
Keywords: торговельні підприємства; безпека підприємств; економічна безпека; система економічної безпеки; управління економічною безпекою; стратегія економічної безпеки торговельних підприємств; системний підхід; стратегічний підхід; економічний потенціал