СТРАТЕГІЧНА ТРІАДА БЕЗПЕКИ ТА РОЗВИТКУ: РОЛЬ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ, КОМУНІКАЦІЙ ТА ПЕРСОНАЛЬНОГО БРЕНДИНГУ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ РЕСУРСНОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - БАГАН, Надія; БОГДАНОВА, Валерія; ГУНЬКО, Ангеліна; СТАРЕНЬКИЙ, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено концепцію стратегічної тріади безпеки та розвитку підприємства, до складу якої входять корпоративна культура, комунікації та персональний брендинг. Обґрунтовано, що саме поєднання цих трьох компонентів створює синергетичний ефект, який забезпечує ресурсну стійкість підприємства, сприяє його адаптивності до змін зовнішнього середовища та зміцненню конкурентних позицій. Визначено, що корпоративна культура є базисом формування цінностей, норм і поведінкових моделей, які визначають управлінську ефективність і соціальну стабільність організації. Розкрито роль комунікацій як ключового інструменту управління, що забезпечує прозорість процесів, координацію дій персоналу, мотивацію та прийняття ефективних управлінських рішень. Доведено, що в умовах цифровізації та інформаційної відкритості комунікації набувають стратегічного значення для побудови довіри між усіма стейкхолдерами. Персональний брендинг розглянуто як важливий елемент репутаційного та соціального капіталу підприємства, який впливає на формування позитивного іміджу, підвищення лояльності клієнтів і залучення професійних кадрів. Узагальнено, що інтеграція корпоративної культури, комунікацій і персонального брендингу формує ефективну систему управління, спрямовану на зміцнення ресурсної стійкості, підвищення інноваційного потенціалу та забезпечення сталого розвитку підприємства. Отримані результати мають прикладне значення для формування стратегій корпоративного управління, розвитку персоналу та побудови системи організаційної безпеки підприємств у сучасних умовах турбулентного ринкового середовища.
Keywords: комунікація; корпоративна культура; кадрова безпека; ресурсна безпека; self-бренд