МАРКЕТИНГ ПЕРСОНАЛУ ЯК ЕЛЕМЕНТ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - МАНЬКО, Станіслав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено сутність маркетингу персоналу як складової інноваційного розвитку аграрних підприємств. Розкрито взаємозв’язок між концепцією сталого розвитку та впровадженням інновацій у систему управління персоналом. Визначено роль маркетингу персоналу у формуванні кадрового потенціалу, розвитку корпоративної культури та підвищенні конкурентоспроможності аграрних підприємств. Розглянуто основні етапи впровадження інноваційної моделі розвитку підприємства, охарактеризовано комунікаційну функцію маркетингу персоналу. Обґрунтовано напрями удосконалення HR-маркетингу в аграрному секторі, зокрема шляхом брендингу роботодавця, цифровізації комунікацій і розвитку компетенцій у сфері точного землеробства та автоматизації виробничих процесів. Запропоновані рекомендації спрямовані на підвищення ефективності управління трудовими ресурсами, розвиток інноваційної активності працівників і забезпечення сталого розвитку аграрних підприємств.
Keywords: маркетинг персоналу; інноваційний розвиток; аграрне підприємство; сталий розвиток; бренд роботодавця