ФІНАНСОВА ДІАГНОСТИКА СУБЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - МАТВІЙЧУК, Леся; МАКАРОВА, Ксенія; КУЛЯС, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена концептуальним засадам формування та реалізації системи фінансової діагностики підприємства в умовах невизначеності економічного середовища. Досліджено теоретичні аспекти фінансової діагностики, проаналізовано сутність поняття «фінансова діагностика», запропоновано авторський підхід до трактування даного поняття. Наведені основні характеристики фінансової діагностики в умовах економічної нестабільності. Визначено, що адаптація системи фінансової діагностики до умов воєнного стану має ключове значення для забезпечення ефективної діяльності вітчизняних підприємств. У таких обставинах особлива увага має бути приділена посиленню контролю за фінансовими ризиками, перегляду та коригуванню фінансових стратегій, а також удосконаленню методів оцінювання ліквідності й платоспроможності підприємства.
Keywords: фінансова діагностика; економічна нестабільність; функції фінансової діагностики; принципи фінансової діагностики; ризики