ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ ВАРТОСТІ БІЗНЕСУ - ГЛУШКО, Аліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті обґрунтовано теоретичні засади інформаційно-аналітичного забезпечення оцінювання вартості бізнесу. Проведено науковий аналіз категорії «інформаційно-аналітичне забезпечення». Встановлено, що якість і релевантність інформаційної бази суттєво впливають на достовірність та обґрунтованість результатів оцінювання вартості бізнесу, особливо в умовах економічної нестабільності та воєнного стану. Систематизовано типи інформації, що використовується в процесі оцінювання вартості бізнесу: за джерелом виникнення, функціональним призначенням та часовим аспектом. Запропоновано структурно-логічну модель інформаційно-аналітичного забезпечення процесу оцінювання вартості бізнесу, яка відображає послідовність етапів і взаємозв’язків між ключовими компонентами процесу оцінювання. Розроблену модель правомірно вважати базисом для оптимізації аналітичної підтримки прийняття управлінських рішень на основі результатів оцінювання.
Keywords: вартість бізнесу; оцінка бізнесу; інформаційно-аналітичне забезпечення; вартісно-орієнтоване управління; інформація