АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ АСПЕКТІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - ЖУРБА, Ігор; ЦВІГУН, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто організаційно-економічні особливості функціонування туристичних підприємств Хмельницької області в умовах сучасних викликів. Здійснено аналіз структури, масштабів та динаміки розвитку туристичної діяльності в регіоні, виявлено ключові чинники, що впливають на ефективність функціонування підприємств галузі. Особливу увагу приділено аналізу кількісних і якісних показників, а також стану інфраструктури та кадрового забезпечення. Розкрито основні проблеми організаційного характеру, пов’язані з адаптацією до нових економічних умов, а також запропоновано напрями вдосконалення управління туристичною сферою на регіональному рівні. Стаття має практичну цінність для представників туристичного бізнесу, органів місцевого самоврядування, науковців та здобувачів освіти.
Keywords: туризм; туристичне підприємство; організаційно-економічний механізм; Хмельницька область; туристична інфраструктура; економічні показники; регіональний розвиток; туристичний потенціал; управління туризмом; конкурентоспроможність