СОЦІАЛЬНА РОБОТА У ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ: ПРОБЛЕМИ, ВИКЛИКИ, ПЕРСПЕКТИВИ - МАРТИНОВА, Лілія; ЮРЧИК, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано сучасний стан соціальної роботи у Вінницькій міській територіальній громаді. Висвітлено ключові проблеми, з якими стикаються соціальні служби, охарактеризовано актуальні виклики, що постали у зв’язку з воєнним станом, внутрішнім переміщенням населення та економічною нестабільністю. Розглянуто перспективні напрями розвитку системи соціальної роботи, зокрема у напрямі цифровізації, партнерства з неурядовим сектором та підвищення професійного потенціалу працівників соціальної сфери.
Keywords: соціальна робота; Вінницька громада; соціальні послуги; виклики; перспективи; вразливі групи