РОЛЬ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ У ФОРМУВАННІ ІМІДЖУ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА - ПОМАЗ, Олександр; ЧУЙКО, Валерія; ІОФФЕ, Єлизавета; ЧУЙ, Клавдія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено ключову роль організаційної культури у формуванні іміджу та успішній реалізації інноваційної стратегії сучасного підприємства. Проаналізовано взаємозв'язок між цінностями, нормами та переконаннями, що панують у колективі, та їхнім впливом на сприйняття компанії зовнішнім середовищем, а також на здатність до генерації та впровадження нових ідей. Визначено основні механізми, за допомогою яких організаційна культура сприяє створенню сприятливого інноваційного клімату та зміцненню позитивного іміджу.Розкрито, як сильна та адаптивна організаційна культура може стати конкурентною перевагою, сприяючи не лише залученню талантів та лояльності споживачів, а й стимулюючи інноваційну діяльність. Представлені практичні рекомендації щодо формування та підтримки організаційної культури, орієнтованої на інновації та позитивний імідж.
Keywords: імідж; інноваційна стратегія; підприємства; конкурентна перевага; організаційна культура