ЦИФРОВА ПРИСУТНІСТЬ КОМПАНІЙ ВЕНТИЛЯЦІЙНОГО РИНКУ УКРАЇНИ: ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ САЙТІВ, СОЦМРЕЖ І БРЕНДБУКІВ - КАРПЕНКО, Віталій; БІЛИК, Артем; ГУМЕНЮК, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті представлено ґрунтовне дослідження цифрової присутності компаній, що працюють у сфері вентиляції та кліматичного обладнання в Україні. Проаналізовано офіційні вебсайти, сторінки у соціальних мережах (Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn) та наявність і зміст брендбуків провідних учасників ринку. Особливу увагу було приділено якості дизайну, юзабіліті, SEO-оптимізації, контентній наповненості, стилю і візуальній айдентиці, а також відповідності між різними цифровими каналами.Проведено детальний порівняльний аналіз цифрової стратегії провідних компаній, а саме ТОВ «Науково-виробничий центр вентиляції та кондиціонування», VENTS, PRANA та ECO-LIFE. Основними критеріями були: якість і функціональність офіційних сайтів, активність і ефективність комунікації в соціальних мережах, наявність і рівень розробленості брендбуку. У підсумку визначено лідерів ринку, які демонструють високі показники цифрової присутності, зокрема завдяки сучасному дизайну, зручній навігації, якісному контенту та активній взаємодії з аудиторією. Було виявлено низку недоліків серед інших учасників ринку, а також недостатню послідовність і цілісність у застосуванні брендового стилю в різних каналах комунікації.Перспективи подальших досліджень полягають у розширенні кількості проаналізованих компаній, вивченні впливу цифрових інструментів на показники продажу та формування репутаційного капіталу брендів у сфері вентиляції.
Keywords: цифрова присутність; вентиляційний ринок України; брендбук; сайт компанії; соціальні мережі; SEO-оптимізація; цифрова стратегія