ОСОБИСТІСНИЙ РОЗВИТОК ПРАЦІВНИКІВ ПРАТ «ХМЕЛЬНИЦЬКА МАСЛОСИРБАЗА»: ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ПОШУК НАПРЯМІВ УДОСКОНАЛЕННЯ - ФЕДОРИШИНА, Лариса; УМЕРОВА, Катерина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена дослідженню ролі особистісного розвитку працівника як ключового елемента ефективної системи управління персоналом в умовах трансформації ринку праці, глобалізації та зростання конкуренції. Обґрунтовано, що розвиток особистості працівника включає не лише підвищення кваліфікації, а й формування мотивації, емоційного інтелекту, творчих навичок і критичного мислення, здатності до самонавчання та адаптації до змін. Представлено результати опитування працівників ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» щодо поточного стану та можливостей розвитку особистості на підприємстві. Сформовано рекомендації з удосконалення процесу розвитку персоналу на досліджуваному підприємстві, окреслено їх переваги та ризики реалізації.
Keywords: особистісний розвиток; персонал; професійні навички; професійний розвиток; навчання персоналу; кар’єрне зростання; ротація; освітні платформи; наставництво; командна робота