ПОШУКОВА ОПТИМІЗАЦІЯ В ІНТЕРНЕТ-МАРКЕТИНГУ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЙ ГЕНЕРАТИВНОГО ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ: ВІД GOOGLE ДО CHATGPT - РОДІОНОВ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано трансформацію підходів до пошукової оптимізації SEO в умовах активного впровадження генеративного штучного інтелекту в інформаційний простір. Доведено, що традиційна SEO-оптимізація, орієнтована на пошукові системи типу Google, поступово втрачає домінуюче значення в контексті зміни поведінки користувачів та зростання ролі помічників штучного інтелекту. Обґрунтовано необхідність формування нових підходів до оптимізації цифрового контенту для генеративних моделей штучного інтелекту, таких як ChatGPT, xAI, Gemini та ін. Запропоновано доповнення наявних концепцій оптимізації під штучний інтелект AIO як доповнення до традиційної SEO.
Keywords: пошукова оптимізація SEO; інтернет-маркетинг; пошукова оптимізація пошукова оптимізація під штучний інтелект AIO; генеративний штучний інтелект; ChatGPT