ТУРИСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ПРІОРИТЕТНИЙ НАПРЯМ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ - СОКОЛОВА, А.; РАТОШНЮК, Т.; РАТОШНЮК, В.; МАРТИНЮК, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
На прикладі Литовезької об’єднаної територіальної громади Волинської області доведено, що туристична діяльність є перспективним напрямом сталого соціо-еколого-економічного розвитку сільських територій в умовах децентралізації. Встановлено, що на території Литовезької громади є чимало пам’яток культури, архітектури, історії, які у різному вигляді збереглись до сьогодні й можуть використовуватись для розвитку туризму у громаді.
Keywords: туризм; агротуризм; територіальна громада; сільський розвиток; сільські території