УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - ДОНЧАК, Л.; ШКВАРУК, Д. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті обґрунтовано значення таких понять як «управління» та «управління фінансами», які являються основним підґрунтям для ефективного функціонування фінансової сфери країни. Охарактеризовано основні функції, що лежать на органах місцевої влади, щодо здійснення управління фінансами регіону. На основі проаналізованих даних виокремлено основні стадії здійснення управління фінансами регіону, такі як фінансове планування, стратегічне управління, оперативне управління та фінансовий контроль. Запропоновано механізм фінансування регіону, та доведено тісний взаємозв’язок основних елементів управління фінансами на регіональному рівні.
Keywords: управління; управління фінансами; місцеві фінанси; фінансовий контроль; механізм управління; стадії управління