РОЗМІЩЕННЯ ПРОДУКЦІЇ НА КИТАЙСЬКИХ E-COMMERCE ПЛАТФОРМАХ: МОЖЛИВОСТІ, ВИКЛИКИ ТА СТРАТЕГІЧНІ ПІДХОДИ - ШАРКО, Віталій; ГАВЕНКО, Михайло (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У роботі розглянуто потенціал, виклики та стратегічні підходи для українських підприємств щодо виходу на китайські електронні торговельні платформи. Проаналізовано показники експорту та особливості ринку e-commerce Китаю. Стратегічні підходи до просування продукції на таких платформах, як Tmall, JD.com, Pinduoduo, Taobao тощо. Узагальнено практичний досвід експортерів та виявлено ключові виклики, серед яких – мовні, логістичні, регуляторні та культурні бар’єри.
Keywords: електронна комерція; партнерський маркетинг; Китай; e-commerce платформи; органічна продукція; аграрний експорт; логістика; спільні програми; дистрибуція