РЕПУТАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ТА МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА - КОРОЛЬ, Володимир; ЯБЛОНЬ, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У дослідженні у фокусі уваги перебуває проблематика формування та використання позитивного іміджу підприємства. Наголошується на тому, що в умовах ринкової та інформаційної прозорості, активного застосування цифрових технологій і діджитал-комунікацій, соціальних мереж тощо репутація підприємства стає вагомим аспектом та навіть засобом конкурентної боротьби, з одного боку, а також способом маркетингу і засобом підтримки просування, позиціонування та збуту продукції на ринках, з іншого боку. Відтак, метою статті визначено узагальнення існуючих та напрацювання нових методико-прикладних положень у сфері репутаційного менеджменту та використання інструментарію маркетингової політики підприємства. Аргументовано на тому, що якщо обриси позитивного іміджу та репутації суб’єкта господарювання формуються у межах його внутрішньо управлінської системи, то їх поширення у зовнішній інформаційний (і не тільки) простір здійснюється засобами маркетингової політики. При тому, як показано в дослідженні, можливості для таких заходів і дій істотно покращилися разом з поширенням інформаційних технологій, становленням інформаційного суспільства, а також все більш активним застосуванням Інтернет-маркетингу та інформаційно-комунікаційних маркетингових технологій, цифрових бізнес-комунікацій підприємств.
Keywords: менеджмент організацій; управління підприємствами; репутаційне управління; маркетинг; комплекс маркетингу; маркетингова політика; маркетинг-менеджмент