СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У СФЕРІ СТРАХОВИХ ПОСЛУГ - СИДОРЧУК, Іванна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У результаті проведеного дослідження отримано висновки щодо економічної сутності поняття «інтернет-страхування» та «цифрове страхування». Визначено переваги та недоліки цифровізації страхування. Розглянуто основні чинники, що впливають на розвиток інформаційних технологій у сфері страхових послуг. Досліджено зарубіжний досвід впровадження ІТ-інновацій в страхову галузь та основні перспективні тренди для страхування в Україні.
Keywords: інтернет-страхування; цифрове страхування; ІТ-інновації; інформаційні технології