РОЗВИТОК СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ - ВОРОНЬКО-НЕВІДНИЧА, Тетяна; ІЩЕЙКІН, Тимур; СОБЧИШИН, Віталій; РАДІОНОВА, Яна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті обґрунтовані засади розвитку системи менеджменту закладу в контексті формування позитивного іміджу. Зазначено, що позитивний імідж закладу освіти є результатом ефективного менеджменту, який охоплює організаційні, педагогічні, фінансові та комунікаційні аспекти тощо. Доведено, що система менеджменту відіграє ключову роль у створенні та підтримці репутації закладу, що впливає на довіру суспільства, абітурієнтів, батьків, роботодавців, інших стейкхолдерів. Наведені  складові іміджу закладу освіти. З’ясовано, що освіта є не лише засобом передачі знань, а й важливим соціально-економічним інструментом, що визначає конкурентоспроможність особистості на ринку праці. Акцентовано увагу на необхідності конкурувати за здобувачів, ресурси та партнерські можливості, що робить формування позитивного іміджу одним із основних аспектів розвитку закладу освіти. Узагальнено, що успішний розвиток системи менеджменту неможливий без розвитку корпоративної культури та впровадження інноваційних методик навчання. Зазначено, що професорсько-викладацький склад, який активно розвивається та інтегрує нові підходи, позитивно впливає на імідж закладу та на результати освітнього процесу.
Keywords: імідж; управління іміджем; розвиток; заклад освіти; конкурентоспроможність; менеджмент; інновація; ефективність