МОДЕЛЬ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОННОГО УРЯДУВАННЯ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ - КУТОВА, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті запропоновано модель стратегічного планування розвитку електронного урядування в Україні, орієнтовану на забезпечення інформаційної безпеки. Доведено, що стратегічне планування із визначенням коротко-, середньо- та довгострокових перспектив є необхідним для комплексного вирішення сучасних викликів та ризиків, зумовлених розвитком інформаційного суспільства. Розглянуто основні завдання та заходи кожного етапу з акцентом на нормативно-правову базу, інституційну модернізацію, технологічні інновації, розвиток цифрової грамотності населення та міжнародну інтеграцію України у цифровий простір ЄС.
Keywords: електронне урядування; інформаційна безпека; кібербезпека; стратегічне планування; цифровізація; нормативно-правове регулювання