БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ ФОРМУВАННЯ ПРИВАБЛИВОСТІ ТЕРИТОРІЙ - СИГИДА, Любов; МАЛИЦЬКИЙ, Іван; МАЛІЙ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто характеристики конкурентоспроможності та привабливості території за двома критеріями – ключовими елементами та часовими межами. Розроблено бізнес-процес формування привабливості території, який включає шість етапів – від визначення необхідності формування привабливості території до формування бачення подальшого розвитку цієї території. Розглянуто різні підходи до кількісного оцінювання привабливості території, що базуються на сукупності індикаторів, об’єднаних за різним складовими, які комплексно характеризують різні аспекти привабливості. Визначено, що за допомогою індикаторів вимірюють ефективність, відкритість, ідентичність, стратегію, сервіси, інфраструктуру, культуру, інновації та інші аспекти території. Встановлено, що на основі привабливості території можна розробити її бренд.
Keywords: привабливість; конкурентоспроможність; територіальний маркетинг; територіальний продукт; бізнес-процес