НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ І ГРОМАД - ТИМОШЕНКО, Микола (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В статті розкрито науково-методичні засади оцінювання сучасного стану розвитку сільських територій та громад умовах розширення повноважень місцевого самоврядування. Досліджено сутність сталого сільського розвитку й узагальнено детермінанти його формування. Обґрунтовано методичні підходи до оцінки та моніторингу соціально-економічного, екологічного та культурно-виховного розвитку сільських територій і громад. Запропоновано алгоритм проведення досліджень, здійснено систематизацію методів і дослідницьких технологій вивчення проблем розвитку сільських територій та громад.
Keywords: сільські території; сільський розвиток; територіальні громади; адміністративно-територіальна реформа; фінансова спроможність; оцінка; діагностика