РОЗВИТОК РИНКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ІННОВАЦІЙНИХ ЗАСАДАХ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНЕ ПІДҐРУНТЯ - БАРНА, Марта; ІВАНЮК, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті акцентовано увагу на питаннях теоретико-методичних засад функціонування та розвитку ринку праці. Визначено соціально-економічну роль та специфіку функціонування ринку сільськогосподарської продукції. Розкрито теоретико-методичні положення функціонування та розвитку ринку сільськогосподарської продукції на інноваційній основі Метою статті визначено узагальнення теоретико-методичних засад та методико-прикладних положень функціонування і розвитку ринку сільськогосподарської продукції на інноваційних засадах. Показано, що визначальною характеристикою реального стійкого поступу ринку сільськогосподарської продукції є впровадження інновацій, що стають базисною умовою зміцнення конкурентоспроможності його суб’єктів, зростання ефективності та кращого задоволення потреб суспільства. Інновації забезпечують формування нових можливостей, досягнення унікальних переваг, нарощення інтелектуального капіталу, технологічну модернізацію та осучаснення як системи виробництва (пропозиції), так і споживання (попиту) сільськогосподарської продукції.
Keywords: ринок сільськогосподарської продукції; інновації; інноваційні технології; соціально-економічна роль; специфіка функціонування; попит і пропозиція; виробництво сільськогосподарської продукції