ТЕНДЕНЦІЇ І ДЕТЕРМІНАНТИ РОЗВИТКУ КОНЦЕПЦІЙ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЯК ІМПЕРАТИВ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ПІДПРИЄМСТВА - ТЕЛЬНОВ, Анатолій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті узагальнено концепції управління якістю, обґрунтувано роль та значення якості продукції для зміцнення конкурентних позицій на ринку. Визначено зміст діяльності з управління якістю продукції підприємства з урахуванням клієнтоорієнтованого підходу. Виявлено основні тенденції і детермінанти розвитку концепцій управління якістю з метою отримання стійких конкурентних переваг. Запропоновано методи та інструменти управління якістю продукції.
Keywords: якість; управління якістю; концепції; конкурентні переваги; клієнтоорієнтований підхід; детермінанти; імператив