АДАПТАЦІЯ ТА ОПТИМІЗАЦІЯ ТРАДИЦІЙНИХ МАРКЕТИНГОВИХ СТРАТЕГІЙ ДО ВИМОГ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ - РАЙКО, Діана; ДРЕПІН, Іван; МАСАЛАБ, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Сучасна бізнес-сфера переживає істотні трансформації в контексті стрімко змінної цифрової економіки, що ставить перед компаніями серйозні виклики та водночас надає необмежені можливості. Стаття  присвячена  аналізу цього явища, спрямованому на визначення оптимальних шляхів адаптації та вдосконалення традиційних маркетингових стратегій у відповідь на нові реалії.Висвітлюється низка ключових викликів, що випливають із впровадження цифрових технологій у маркетингову діяльність, зокрема — нестабільність цифрового середовища, високий темп змін, конкуренцію на ринку інновацій, а також потребу у нових навичках у персоналу. За допомогою ретельного аналізу сучасних вимог до маркетингового стратегування, дослідники в статті пропонують комплексні рекомендації щодо оптимізації та адаптації традиційних стратегій. Окремий акцент робиться на розгляді інноваційних інструментів цифрового маркетингу, таких як соціальні мережі, аналітика даних, штучний інтелект та машинне навчання. Зазначаються приклади успішного використання цих інструментів для досягнення стратегічних маркетингових цілей, а також виокремлюються можливості персоналізації та взаємодії з аудиторією у динамічному цифровому середовищі.Крім того, стаття обговорює етичні та правові аспекти використання цифрових стратегій у маркетингу, а також виокремлює фактори, які сприяють успішній імплементації цифрових маркетингових стратегій в сучасному бізнес-середовищі. Стаття є важливим джерелом для фахівців у галузі маркетингу, менеджменту та бізнесу, які прагнуть не лише розуміти виклики цифрової трансформації, але і впроваджувати ефективні стратегії для досягнення успіху у високотехнологічному бізнес-середовищі.
Keywords: традиційний маркетинг; традиційні маркетингові стратегії; економіка; економічні стратегії; цифрова економіка