ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ - БОДНАР, Тетяна; КОВАЛЬ, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Ця стаття аналізує основні проблеми фінансового забезпечення місцевих органів влади в Україні, зокрема недостатність ресурсів, нерівномірний розподіл коштів, залежність від державних субвенцій, неефективне управління бюджетом та корупційні ризики. Автор пропонує рекомендації для покращення ситуації, такі як вдосконалення механізмів розподілу податкових доходів, посилення контролю за використанням коштів та вивчення міжнародного досвіду.
Keywords: фінансове забезпечення; місцеві органи влади; розподіл податкових доходів; державні субвенції; бюджетне управління; корупційні ризики; економічний розвиток; міжнародний досвід; фінансова автономія; прозорість фінансів