ІННОВАЦІЙНІСТЬ ТА ПЕРЕДОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В УКРАЇНІ ТА КРАЇНАХ СВІТУ - СИГИДА, Любов; ПАЛЬМОВ, Володимир; ЛІ, Юеюнь (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглянуто основні показники соціально-економічного розвитку окремих країн, включаючи частку ВВП окремих країн у світовому ВВП, частку населення країни в світовому населенні, ВВП на душу населення та витрати на НДДКР. Визначено положення України за складовими Глобального інноваційного індексу порівняно з іншими країнами на різних етапах економічного розвитку. Проаналізовано Індекс готовності до передових технологій та його складові для України та інших країн. Встановлено «вузькі» місця, які стримують інноваційний розвиток України, та складові, які надають конкурентних переваг.
Keywords: нновації; інноваційна активність; передові технології; НДДКР; витрати