ВПЛИВ НАНОТЕХНОЛОГІЧНИХ ІННОВАЦІЙ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ГЛОБАЛЬНОГО РИНКУ - ХАЛАТУР, Світлана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
На сучасному глобальному ринку інтеграція нанотехнологічних інновацій стала вирішальним фактором, що впливає на конкурентоспроможність. У цій статті досліджується багатогранний вплив нанотехнологій на динаміку світового ринку, підкреслюється їхня роль у підвищенні промислової ефективності, створенні нових продуктів і стимулюванні економічного зростання. Аналіз підкреслює, що нанотехнології відіграють ключову роль у контексті Четвертої промислової революції (Індустрія 4.0), реформуючи галузі та створюючи нові конкурентні переваги в глобальному масштабі. У цій статті окреслено значний вплив нанотехнологічних інновацій на світовий ринок, підкреслено взаємозв'язок між глобалізацією, техноглобалізмом та Індустрією 4.0. Завдяки підвищенню продуктивності продукції, економічній ефективності та стійкості, нанотехнології створюють конкурентні переваги, формуючи майбутнє промисловості в усьому світі.
Keywords: глобалізація; техноглобалізм; технології; інноваційний розвиток; нанотехнології; глобальний ринок; промислові революції; Індустрія 4.0