ВПЛИВ ФРОНТИРНИХ ЗОН ПУБЛІЧНОЇ ПОЛІТИКИ НА РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНИХ КОНФЛІКТІВ - СТАДНІЙЧУК, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджується вплив фронтирних зон публічної політики на розвиток соціальних конфліктів у сучасному суспільстві. Розглядаються ключові аспекти взаємодії між державними структурами та суспільством, які включають у себе процеси формування та реалізації громадських інтересів, вплив лідерів та ідеологів, технології медіа та комунікації. Аналізуються різні фронтирні зони, такі як процеси прийняття рішень, медійна сфера, інформаційна боротьба, а також взаємодія з громадськістю через різні канали комунікації. Дослідження спрямоване на встановлення механізмів виникнення та розвитку конфліктів у цих зонах та розробку шляхів їх подолання та управління з метою забезпечення стабільності в суспільстві. Результати аналізу можуть бути корисними для розуміння соціальних процесів та розвитку політичних стратегій управління конфліктами у сучасному суспільстві.Звертаючись до традиційних тлумачень публічної політики, автор обґрунтовує необхідність аналітичної корекції її змісту на основі виявлення універсальних параметрів публічності, які відображають особливий формат відкритих (голосних) відносин держави і суспільства. У цьому контексті виділяються три соціальні простори публічної сфери, кожен з яких визначає можливості реалізації курсу на співучасть громадян у управлінні та посилення соціальної спрямованості урядової політики. Коротко відзначаються особливості реалізації такого варіанту державної публічної політики.
Keywords: публічне управління; фронтирні зони; соціальні конфлікти; бізнес; ефективність, розвиток