МАРКЕТИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБІЛЬШЕННЯ ОБСЯГІВ ДІЯЛЬНОСТІ В СТРАХОВОМУ БІЗНЕСІ - ГОЛЯС, Василь (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У дослідженні фокус уваги сконцентровано навколо діяльності та розвитку суб’єктів страхового бізнесу. Аналізуються шляхи та засоби нарощення обсягів діяльності страхових організацій. Розглядаються можливості використання в таких цілях технологій маркетингу. На таких засадах метою дослідження визначено узагальнення перспективних маркетингових технологій збільшення обсягів діяльності в страховому бізнесі. Встановлено, що маркетингові технології пов’язані зі здійсненням діяльності за такими векторами, як раціональне ціноутворення, активна робота з цільовим ринковим сегментом (споживачами послуг, існуючими та перспективними), вдосконалення послуг та підвищення рівня їх якості, стимулювання просування послуг. Визначено прорахунки, яких допускаються у підсумку невірної оцінки менеджментом страхової компанії очікувань споживачів, невірної уяви керівництва страхової компанії про якість послуг, низької якості обслуговування, недостовірної рекламної інформації. Визначено особливості впровадження так званого «колеса якості в сфері послуг». Показано, що технологічні маркетингові інструменти, орієнтовані на збільшення обсягів надання страхових послуг, передбачають наступні дії за напрямами реалізованої політики: удосконалення послуг; покращення цінових характеристик послуг; розвиток комунікацій; масштабування розподілу послуг.
Keywords: управління підприємствами; страховий бізнес; нарощення діяльності; технології маркетингу; маркетингові інструменти та засоби