ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ МЕРЕЖЕВИМИ ВИРОБНИЧО-ТОРГОВЕЛЬНИМИ СУБЄКТАМИ ВЕЛИКОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ - ПРІЩЕНКО, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У сучасному економічному середовищі мережеві виробничо-торговельні суб'єкти великого підприємництва відіграють надзвичайно важливу роль, бути ключовими учасниками на ринку та стратегічними фігурами у формуванні економічної системи країни. В Україні особливо актуальною стає проблематика управління мережевими виробничо-торговельними суб'єктами, враховуючи постійні трансформації в економічному та бізнес-середовищі.Дослідження в системі управління мережевими суб'єктами великого підприємництва в Україні на прикладі мережі магазинів "EVA" є актуальним та перспективним напрямом наукових досліджень. Ця стаття спрямована на вивчення основних аспектів управління та функціонування мережевих підприємств, зокрема їх стратегій розвитку, оптимізації логістичних процесів, партнерства та впровадження інноваційних технологій.Мережа магазинів "EVA" в Україні відома своїм широким асортиментом товарів краси та здоров'я, який відповідає сучасним тенденціям ринку. У статті детально аналізується діяльність цієї мережі, її стратегії взаємодії зі споживачами, партнерами та постачальниками. Розглядаються ключові моменти її маркетингової стратегії, включаючи спрямованість на споживача, конкурентоспроможність, співпрацю та доступність продукції.На основі проведених досліджень стаття зробила висновок про необхідність розробки ефективних стратегій управління мережевими виробничо-торговельними суб'єктами в Україні. Особлива увага приділяється аспектам, які допоможуть підприємствам адаптуватися до змін в економічному середовищі та забезпечити стабільний розвиток української економіки. Одним з ключових завдань є пошук нових стратегій взаємодії з клієнтами, що сприятиме збільшенню конкурентоспроможності на ринку та підвищенню рівня задоволеності споживачів.Також важливим аспектом є вдосконалення логістичних процесів, що дозволить оптимізувати витрати та підвищити ефективність поставок товарів. Впровадження інноваційних технологій, таких як онлайн-платформи для замовлення товарів та мобільні додатки для зручного шопінгу, може стати ключем до успіху для "EVA" на українському ринку.Висвітлення досвіду "EVA" може послужити підґрунтям для подальших досліджень у галузі управління мережевими виробничо-торговельними суб'єктами та сприяти розвитку ефективних стратегій для підприємств цієї галузі в Україні.
Keywords: підприємство; мережеві виробничо-торговельні суб'єкти; управління; стратегії розвитку; економічний розвиток