ПРАКТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ GENERATIVE AI В БІЗНЕСІ - РЕЗНІКОВ, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Генеративний штучний інтелект (GenAI) змінює економічний ландшафт, впроваджуючи інноваційні рішення, які значно підвищують ефективність бізнесу, стимулюють інновації та створюють конкурентні переваги. Ця стаття розглядає економічні наслідки та практичні застосування GenAI у різних бізнес-сферах, включаючи маркетинг, підтримку клієнтів, дизайн продуктів та аналіз даних. Використовуючи передові моделі штучного інтелекту, компанії можуть автоматизувати рутинні завдання, створювати персоналізований контент і оптимізувати операції, що призводить до значних економічних переваг. Впровадження GenAI вимагає систематичного підходу, починаючи з перевірки бізнес-концепції та проходячи через етапи ідентифікації технічного рішення, підтвердження технології та планування проекту. Ці етапи забезпечують економічну життєздатність, ефективність та відповідність рішень штучного інтелекту бізнес-цілям. Бізнес може використовувати різні стратегії для інтеграції GenAI: від швидкого впровадження сторонніх додатків до розробки кастомізованих внутрішніх моделей. Кожен підхід пропонує унікальні економічні переваги, збалансовуючи кастомізацію та контроль з часом впровадження та цінністю. Ця стаття надає практичні рекомендації для стратегії впровадження GenAI, наголошуючи на важливості ретельного економічного аналізу, залучення зацікавлених сторін та безперервного вдосконалення. Прийнявши структурований підхід і обравши відповідну стратегію інтеграції, бізнес може використати трансформаційну силу GenAI. Це дозволить органiзацiям інноваційно розвиватися та процвітати в умовах зростаючої конкуренції, займаючи лідируючі позиції в цифрову епоху.
Keywords: генеративний штучний інтелект; бізнес-застосування; економічний вплив; бізнес-стратегія; бізнес