НАПРЯМИ ОПТИМІЗАЦІЇ ВИТРАТ В СИСТЕМІ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ЛОГІСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - САВІН, С.; ДЖЕРЕЛЮК, Ю.; ВОСКРЕСЕНСЬКА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті систематизовано напрями оптимізації витрат в системі підвищення якості логістичної діяльності підприємства. Визначено, що удосконалення системи інформаційного забезпечення управлінськими процесами є однією з умов підвищення якості логістичної діяльності підприємства. Аргументовано, що складові інформаційної стратегії мінімізації логістичних витрат повинні гармонійно поєднувати основні положення стратегії сприйняття інформації, стратегії аналізу та інтерпретації інформації, стратегія розповсюдження інформації, стратегія захисту інформації. Узагальнено варіанти зниження витрат підприємства в залежності від форми його кооперації з малими і великими підприємствами. Визначено, що однією з умов зниження витрат підприємства є оцінка оптимального співвідношення обсягу виробництва, витрат і прибутку.
Keywords: оптимізація витрат; логістична діяльність; підприємство; управління витратами; собівартість