ОЦІНКА ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ В АСПЕКТІ РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ - СКОРОБОГАТА, Л.; ОКСЕНЮК, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Здійснено порівняльний аналіз основних показників регіонального розвитку України та виявлено основні тенденції й чинники їх динаміки. Обґрунтовано необхідність здійснення порівняльного аналізу показників регіонального розвитку для виявлення наявних резервів їх покращення та можливих шляхів використання виявлених резервів у стратегічному аспекті, базуючись на провідному досвіді окремих регіональних соціально-економічних систем.
Keywords: регіональний розвиток; стратегія розвитку; порівняльний аналіз; регіональні соціально-економічні системи