УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА - АВГУСТИН, Р.; ДЕМКІВ, І. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті обґрунтовано актуальність розвитку засад менеджменту управління формуванням ресурсного забезпечення стратегічного розвитку підприємства за сучасних умов глобальної нестабільності. Визначено основні групи ресурсного забезпечення підприємства та чинники їх аналізу у контексті реалізації моделі стратегічного розвитку бізнесу. Здійснено формальний опис економіко-математичної моделі оптимального розподілу ресурсів підприємства. Визначено систему заходів протидії перешкодам реалізації завдань моделі стратегічного розвитку підприємства, зумовлених недостатньо ефективним управлінням ресурсним забезпеченням. Наведено характеристику методів ресурсного забезпечення підприємства у контексті його стратегічного розвитку. Обґрунтовано ресурсний підхід до формування стратегії розвитку підприємства. Констатовано, що в контексті ефективного планування стратегічного розвитку бізнесу управління ресурсним забезпечення на довгострокову перспективу має ключове значення і, відповідно, потребує ретельного планування.
Keywords: ресурсний потенціал; види ресурсного забезпечення; ефективність формування та використання; управління; стратегічний розвиток підприємства