ОСОБЛИВОСТІ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - МИКОЛЮК, О.; БОБРОВНИК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті проаналізовано досліджується роль інформації, що полягає у забезпеченні здатності вищого менеджменту вчасно та адекватно реагувати на світові економічні виклики задля швидкого та якісного прийняття відповідних управлінських рішень. Підкреслено, що важливим чинником у досягненні поставлених цілей сталого розвитку як суспільства так і окремого підприємства є своєчасне надання достовірної, необхідної і достатньої інформації. Уточнено роль підходів до розуміння сутності інформаційного забезпечення, а також виявлено класифікаційні характеристики інформаційних ресурсів підприємства. Виявлено взаємозв’язки між досконалістю системи управління та інформаційною системою. Окреслено зовнішні та внутрішні інформаційні ресурси підприємства та визначено можливості їх використання у розвитку підприємства на основі використанням сучасних цифрових технологій. Доведено, що якість та оперативність інформаційного забезпечення значною мірою впливає на ефективність будь-якої управлінської технології.
Keywords: управління підприємством; інформаційне забезпечення; розвиток підприємства; інформаційні ресурси; конкурентоспроможність