МІСЦЕ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ГАЛУЗІ В СТРУКТУРІ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ - КУНИЦЬКА-ІЛЯШ, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Визначено особливості економіки, що засвідчують досягнення в державі необхідного рівня економічної безпеки та достатнього темпу розвитку національного господарства. Притримуючись існуючих підходів до розподілу складових економічної безпеки держави виділено пріоритетне значення фінансової безпеки. Досягнення необхідного рівня фінансової безпеки держави обумовлене галузевими особливостями економіки та безпосередньо забезпеченістю фінансової безпеки галузі. Встановлено, що у системі взаємозв’язків фінансова безпека галузі чинить прямий вплив на фінансову безпеку держави та одночасно опосередковано визначає рівень економічної та національної безпеки держави. Виділено низку наукових припущень стосовно змістовно-сутнісних характеристик поняття фінансової безпеки галузі. Структурні складові фінансової безпеки галузі запропоновано розділяти за напрямами забезпечення фінансових інтересів безпосередньо галузі, її підприємств та держави.
Keywords: національна безпека; економічна безпека; фінансова безпека галузі; держава