ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРИВАТНИХ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ - КУКЛІНОВА, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Визначено основні причини інвестиційної привабливості приватної сфери охорони здоров'я в Україні. Досліджено ключові фактори впливу на них, обґрунтована доцільність стимулювання її розвитку за рахунок страхової медицини. Сформульовано пропозиції та рекомендації щодо забезпечення ефективного функціонування приватних медичних закладів в Україні з орієнтацію на пандемію. У статті надано огляд та опис структурно-функціональних елементів ефективного функціонування приватних медичних закладів з метою активізації їх внутрішніх можливостей. Доведено потребу у перспективних напрямках розвитку приватних медичних закладів та впровадження їх інноваційної складової. Запропоновано розширювати медичне страхування, комерційне амбулаторно-поліклінічне обслуговування населення, використовуючи іноземний досвід реформування ринку медичних послуг для підвищення ефективності розвитку приватних медичних закладів.
Keywords: розвиток; стимулювання; ефективність; сталий розвиток; медицина; приватний медичний заклад; охорона здоров’я