РИНОК ХМЕЛЮ ОКЕАНІЇ: СТАН, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - РАТОШНЮК, Тетяна; РАТОШНЮК, Віктор; РАТОШНЮК, Віктор; СОКОЛОВА, Алла; ЮРКІВСЬКИЙ, Олександр; ГЛАДКИХ, Олег (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
В статті проаналізовано основні показники, які характеризують ринок хмелю Океанії. Виявлено, що Австралія та Нова Зеландія займають унікальну нішу на світовому ринку виробництва хмелю, пропонуючи продукцію, що вирізняється високою якістю, унікальними сортами та екологічною чистотою. Ці переваги створюють сприятливий ґрунт для залучення інвесторів. Встановлено, що країни Океанії останні десятиліття рекомендували себе як одні з провідних виробників хмелю, що вирізняється унікальними ароматичними профілями та стійкістю до кліматичних викликів. Доведено, що для ефективного привернення уваги інвесторів, товаровиробники хмелю повинні розробити комплексну стратегію, яка враховуватиме специфіку регіонального та міжнародного ринку та буде містити обгрунтовану систему мінімізації існуючих ризиків та загроз.
Keywords: ринок; хміль; галузь хмелярства; країни Океанії; попит та пропозиція; виклики