КОНЦЕПЦІЙНІ ПОЛОЖЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА У ВИРОБНИЧОМУ СЕКТОРІ ЕКОНОМІКИ - ФЕДОРЧУК, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У дослідженні аналізується проблематика формування та реалізації державної політики стимулювання розвитку підприємницького сектора національної економіки. У фокусі уваги перебувають питання регулювання розвитку підприємництва безпосередньо у виробничому секторі. Відтак, метою дослідження визначено напрацювання концепційних положень державної політики розвитку підприємництва у виробничому секторі економіки. Показано, що у сучасних умовах глобалізації та економічної нестабільності розвиток підприємництва у виробничому секторі стає ключовим фактором забезпечення економічного зростання, конкурентоспроможності та стійкості національної економіки. Доведено, що розвиток підприємництва у виробничому секторі економіки безпосередньо залежить від державної політики, яка є ключовим елементом функціонування суспільства та охоплює широкий спектр аспектів і характеристик, що формують основу стратегічно орієнтованого державного управління. Узагальнено підходи до встановлення пріоритетів та реалізації стратегічних цілей, що відповідають інтересам громадян, розвитку середнього, зокрема підприємницького, класу.
Keywords: підприємництво; підприємницький сектор; підприємницька діяльність; розвиток; виробничий сектор; державна політика; державне регулювання