ВИЯВЛЕННЯ ДИФУЗІЇ РЕСУРСНОЇ ЦИРКУЛЯРНОСТІ ТА ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ВИГОД В АГРОБІЗНЕСІ - ХОДАКІВСЬКИЙ, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Обґрунтовано виявлення дифузії ресурсної циркулярності агробізнесу за компонентами впливу. Запропоновано та доведено доцільність системи дифузії ресурсної циркулярності агробізнесу. Досліджено та встановлено системні зв’язки зовнішнього середовища агробізнесу за елементами формування вигод, альтернатив і ефективності. Аргументовано міру дифузії ресурсного забезпечення сфери переробки сільськогосподарської продукції. Досліджено глобальність функціональної системи дифузії ресурсної циркулярності агробізнесу в середовищі екосистеми з позиції надходження виробничих ресурсів для сфер сільського господарства. Досліджено системні зв’язки формування вигод, альтернатив і ефективності ресурсної циркулярності агробізнесу за межами дії господарських відносин. Схематизовано формування вигод та альтернатив ресурсної циркулярності агробізнесу з позиції впливів природного та антропогенного середовища, котрі є невід’ємними та особливо важливими елементами його ресурсного функціонування. Виділено та обґрунтовано в системі впливів за елементами формування вигод, альтернатив і ефективності дифузії ресурсної циркулярності агробізнесу географічну, біогенну та абіотичну складові.
Keywords: дифузія; агробізнес; ресурсна циркулярність; альтернативи; ефективність; вигоди; соціально-економічне середовище; систематизація; зовнішнє середовище