ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ - ХАРЧУК, Тетяна; ЛОБАЙ, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена комплексному дослідженню специфіки оцінювання інноваційного розвитку будівельних підприємств. Виявлено галузеві особливості та окреслено проблеми оцінювання інноваційного розвитку будівельних підприємств в умовах воєнного стану в Україні. Проаналізовано вплив зовнішніх та внутрішніх чинників на операційну діяльність та управлінські процеси будівельних підприємств та розглянуто напрями адаптації підприємств до нових реалій. Запропоновано методичний підхід до оцінювання рівня інноваційного розвитку будівельних підприємств, який враховує специфіку галузі та особливості функціонування в умовах воєнного стану.
Keywords: інноваційний розвиток; управління інноваційним розвитком; інноваційний потенціал; будівельні підприємства; оцінювання; методичний підхід