СЕРТИФІКАЦІЯ ВЛАСНОГО ПЕРСОНАЛУ ІТ-КОМПАНІЙ ТА КОРИСТУВАЧІВ ЇХ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - ПЕТРЕНКО, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
В даній статті проаналізовано проблему забезпечення безперервного професійного розвитку працівників ІТ-компаній шляхом застосування програм сертифікації персоналу та користувачів програмного забезпечення. Зроблено класифікацію платформ, зокрема ERP, CRM, хмарних, аналітичних і фінансово-технологічних, та проаналізовано їх переваги й недоліки для ІТ-компаній і клієнтів.Детально окреслено етапи створення власних платформ, від планування до імплементації, та бізнес-процес сертифікації користувачів, що включає їх навчання, тестування й оцінювання. Підкреслено важливість сертифікації для підвищення кваліфікації працівників, ефективності використання продуктів і розширення ринків збуту.Результати наукового дослідження можуть бути корисними для формування стратегій корпоративної сертифікації й оптимізації бізнес-процесів ІТ-компаній.
Keywords: сертифікація працівників; тип сертифікації; ІТ-компанія; розвиток персоналу; платформа; CRM-платформа; ERP-платформа; бізнес-процес