МОТИВАЦІЙНИЙ МЕХАНІЗМ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА ЯК ЗАСІБ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ - ДЯЧКОВ, Дмитро; ПОТАПЮК, Ірина; КАПКО, Вячеслав; ТРОНЕВСЬКИЙ, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Наукова стаття присвячена розгляду значення та особливостей формування мотиваційного механізму управління персоналом підприємства як засобу забезпечення кадрової безпеки.Акцентовано увагу на те, що мотивація персоналу є ключовим фактором для ефективного управління, залучення співробітників до виконання поставлених завдань, досягнення місії організації, підвищення продуктивності праці, зниження плинності кадрів і зміцнення конкурентоспроможності компанії.Зазначено, що мотиваційний механізм, ретельне формування якого є необхідністю для кожного підприємства, виступає інструментом забезпечення зацікавленості працівників у досягненні економічних і соціальних результатів. У цьому процесі важливу роль відіграє продуктивність праці як ключовий показник трудової діяльності. На неї найбільший вплив мають такі фактори, як рівень заробітної плати, умови та зміст роботи. Ці аспекти безпосередньо стосуються мотиваційної сфери працівників, сприяючи підвищенню їхньої працездатності та ефективності.
Keywords: підприємство; кадрова безпека; мотивація; управління персоналом; мотиваційний механізм