УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ - КРИМЧАК, Людмила; СЛОБОДЯНЮК, Іванна; КРИМЧАК, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена дослідженню інформаційного забезпечення як ключового елементу ефективного управління підприємством та гарантії його фінансової безпеки. У роботі розкрито сутність інформаційного забезпечення, проаналізовано структуру інформаційних ресурсів, визначено етапи розвитку сучасних інформаційних систем, а також висвітлено принципи, на яких має базуватися їх функціонування. До основних етапів формування інформаційного забезпечення інноваційної діяльності віднесено: впровадження базових інформаційних систем, оптимізація і розширення функціональності інформаційного забезпечення, інтеграція та підвищення ефективності. Особливу увагу приділено ролі аналітичної інформації, адаптивності систем та моделі. Представлені матеріали статті дозволяють глибше зрозуміти значення якісного інформаційного потоку в умовах сучасного змінного середовища та можуть бути корисними для багатьох фахівців у сфері управління, економіки та ІТ.
Keywords: інформація; інформаційне забезпечення; інформаційний ресурс; аналіз інформації; інформаційне забезпечення фінансової безпеки