ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ ВПРОВАДЖЕННЯ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ В ДЕРЖАВНОМУ СЕКТОРІ УКРАЇНИ - ГЕВЛИЧ, Лариса; ГЕВЛИЧ, Іван (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
В роботі проаналізований взаємозв’язок між цифровізацією облікових процесів у державному секторі України та впровадженням МСФЗДС. Були визначені особливості облікових систем суб’єктів державного сектору, проблеми їх діяльності при воєнному стані, здійснено порівняльний аналіз НП(С)БОДС та міжнародних аналогів. За результатами дослідження визначені цифрові інструменти, які можуть сприяти оптимізації національної облікової системи, підвищенню прозорості та ефективності управління державними фінансами у повоєнний період. Зроблені висновки, намічені напрями подальших досліджень
Keywords: МСФЗДС; НП(С)БОДС; цифрові інструменти; державний сектор; фінансова звітність