АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СФЕРИТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - КОВАЛЬ, Віталій; НЕСТОРИШЕН, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
В статті авторами наголошено на важливості дослідження економічних тенденцій розвитку суб’єктів підприємницької діяльності сфери туризму в контексті визначення векторів економічного відновлення національної економіки України та територіальних громад. Зазначено, що впливом процесів глобалізації на світовому ринку туристичних послуг відбуваються суттєві трансформації й на вітчизняному туристичному ринку. Узагальнено інформацію про динаміку слати представниками туристичної сфери податків до бюджету протягом 2021-2024 рр., проаналізовано зміну кількості платників податків суб’єктами підприємницької діяльності у сфері туризму в розрізі фізичних та юридичних осіб, а також досліджено структуру надходжень податків в розрізі видів діяльності.
Keywords: аналіз; суб’єкти підприємницької діяльності; сфера туризму; податки