РОБОЧІ ДОКУМЕНТИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ЕФЕКТИВНОЇ АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ РОЗРАХУНКІВ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ І ПІДРЯДНИКАМИ - ГАВРИЛЕНКО, Валентина; КРОТ, Юлія; БРАЗІЛІЙ, Наталія; ПАСТЕРНАК, Ярослава (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджується важливість аудиторської перевірки розрахунків з постачальниками і підрядниками в контексті забезпечення достовірності та надійності фінансової звітності підприємства та вдосконалення робочих документів аудитора, що дозволить забезпечувати високу якість та ефективність проведення аудиту.  Зокрема, автор  наголошує, що робочі документи є невід’ємною частиною аудиторської діяльності, які дозволяють аудиторам детально вивчати фінансові документи, встановлювати залежності та зв’язки між різними даними, виявляти можливі фінансові ризики та недоліки, дозволяють ефективно співпрацювати з клієнтами та управлінським персоналом, збільшуючи ефективність комунікації та співпраці між сторонами. Результати цього дослідження мають важливе значення для підвищення рівня довіри до аудиторських послуг та забезпечення надійного захисту інтересів зацікавлених сторін, допоможуть аудиторам ефективніше проводити перевірку кредиторської заборгованості на підприємствах, знизити ризики, правильно організувати роботу та  забезпечити якість аудиторської перевірки.
Keywords: аудит; докази; документація; контроль; кредитори; перевірка; підрядники; постачальники; робочі документи