ЛОГІСТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ: ІННОВАЦІЙНІ ТА БЕЗПЕКОВІ СКЛАДОВІ - ДУМАНСЬКА, Ілона (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У цій статті досліджується взаємозв'язок між інноваційними та безпековими компонентами, які сприяють підвищенню конкурентної переваги логістики промислових підприємств. Визнаючи важливість узгодження передових технологій з надійними протоколами безпеки, стаття має на меті надати практичні рекомендації, які промислові підприємства можуть застосувати для оптимізації своїх логістичних структур. Аналізуються ключові інновації, такі як цифровізація, автоматизація, аналітика даних та сучасні транспортні системи, які демонструють свою важливу роль у покращенні логістичних операцій і загальної ефективності. Обгрунтовано структурні рамки визначення інноваційних компонентів у нових технологіях та параметри методичної інтеграції інноваційних складових у логістиці промислових підприємств. Поміж іншого публікація містить розгляд існуючих протоколів безпеки в цих логістичних рамках, ілюструючи, як інтеграція інноваційних практик може забезпечити захист персоналу, обладнання та навколишнього середовища. Додатково стаття досліджує комбінований вплив цих інноваційних заходів логістичної підтримки та безпеки на показники ефективності, такі як продуктивність, рентабельність та дотримання норм безпеки. Оцінюючи сучасні логістичні стратегії, дослідження підкреслює, як промислові підприємства можуть використовувати інноваційні технології для покращення ефективності та реактивності ланцюга постачань. В якості кращих практик поєднання інноваційних та безпекових компонент у статті визначаються такі аспекти як: культура постійного вдосконалення, регулярна оцінка та прийняття відгуків, впровадження передових технологій, комплаєнс нормативних вимог і галузевих стандартів, прийняття обґрунтованих рішень на основі релевантних даних, співпраця між зацікавленими сторонами, взаємодія та прозорість у роботі, навчання та розвиток персоналу.
Keywords: логістичне забезпечення; інновації; безпека; промислові підприємства; ланцюг поставок; ефективність; стратегія