ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ СЕГМЕНТІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РИНКУ ЛОГІСТИЧНИХ ПОСЛУГ - СТЕБЛЮК, Наталія; ГРИНЬКО, Тетяна; РОМАНОВ, Роман; ПОЛОСІН, Анатолій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Розглянуто особливості розвитку сегментів європейського ринку логістичних послуг. Визначено, що європейський ринок логістичних послуг зазнав глибокої та динамічної трансформації протягом останнього століття, сформованого складною взаємодією технологічних інновацій, регуляторних реформ, економічної інтеграції та зміни споживчих вимог. Визначено, що європейський ринок логістичних послуг є важливим компонентом економічної структури континенту, що розвивається, і має значний вплив на глобальні ланцюги постачань. Виділено та охарактеризовано пріоритетні напрями розвитку європейської транспортної галузі до 2030 р. Використано апарат теорії нечітких множин для кількісної оцінки реалізації проєктів (сценаріїв) змін відновлення європейського транспортного сектору. Приділено увагу перспективам підвищення ефективності заходів з розвитку транспортної інфраструктури та сегментів європейського ринку логістичних послуг. Сформовано прогноз рівня зростання сегментів європейського ринку логістичних послуг.
Keywords: ринок логістичних послуг; вантажні перевезення; логістичні операції; транспортна галузь; транспортні коридори; транспортна інфраструктура; логістична діяльність