ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОГО РОЗВИТКУ ТА ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ - БОКОВЕЦЬ, Вікторія; ПІЛЯВОЗ, Тетяна; ГРИГОРУК, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано сучасні підходи щодо стабільного розвитку та економічної стабільності підприємств. Встановлено, що стабільний розвиток підприємства визначається як здатність до безперервного зростання та функціонування в умовах нестабільного економічного середовища. Дослідження засвідчили, що економічна стабільність підприємства є основою його стабільного розвитку. Стабільність забезпечує підприємству можливість ефективно функціонувати, адаптуватися до змін зовнішнього середовища та досягати стратегічних цілей. Визначення перспективних напрямків забезпечення стабільного розвитку та економічної стабільності підприємств показало, що підприємства повинні не лише зосереджуватися на фінансовій стабільності, але й активно впроваджувати інноваційні та екологічно безпечні технології, підвищувати соціальну відповідальність та адаптуватися до змінного ринкового середовища. Результати досліджень можуть бути використані для вдосконалення стратегій управління підприємствами, підвищення їх стійкості та адаптивності в умовах сучасних економічних викликів.
Keywords: розвиток; сталий розвиток; стабільний розвиток; економічна стабільність; соціальна відповідальність; екологічна безпека