УМОВИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ КОМАНДНОЇ ВЗАЄМОДІЇ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ - САЗОНОВА, Тетяна; ГРОДЗИНСЬКА, Анастасія; ЯЛОВЕГА, Денис; ВОЛОЩУК, Владислав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена розгляду особливостей реалізації командного менеджменту загалом та враховує специфіку функціонування підприємств у сучасному вітчизняному середовищі. Визначені особливості функціонування підприємств в умовах воєнного стану та зміни в системі управління персоналом підприємств, пов’язані з даними особливостями. Наголошено на необхідності забезпечення психологічної безпеки для персоналу сучасних підприємств, що пов’язано зі значними економічними, соціальними та фізичними небезпеками та стресовістю зовнішнього середовища. Пропоновані шляхи удосконалення взаємодії в команді: встановлення мети, комунікація та співпраця, розвиток взаємовідносин. Запропоновані ключові елементи, які формують психологічну безпеку в команді, серед яких: лідер команди, довіра та повага, організаційна підтримка, командні звички, практики взаємодії.
Keywords: команда; командний менеджмент; персонал; психологічна небезпека; конструктивна критика; діалог